Autor: ACN

Autor: ACN

70 persones dormen al carrer a Tarragona, segons el darrer recompte

Publicat dimecres 15 de Maig de 2019 06:49
  • Andrés Tejedera

70 persones dormen al carrer a Tarragona. 14 més es troben allotjades a l’alberg de la Casa del Transeünt. Són les dades del recompte de persones que s’ha dut a terme aquesta mitjanit a la ciutat. L’objectiu és saber quin és l’estat i la quantitat de persones que viuen sense sostre per tal de poder desenvolupar accions que donin resposta a aquestes situacions.

Com a novetat d’enguany, després d’analitzar aquestes dades, està previst que es realitzi un cens qualitatiu. Professionals tècnics s’encarregaran de fer entrevistes a aquestes persones que ja estan localitzades per tal d’ajudar-les. S’han localitzat vivint al carrer 58 homes, 9 dones i altres 3 persones que no s’han volgut identificar. Són 20 persones més que les del recompte de fa dos anys, al 2017. Com és habitual en l’operatiu, se’ls ha ofert beguda calenta i menjar i passar la nit en l’alberg.

El conseller d’educació i vicepresident de l’Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona, Francesc Roca, ha explicat que aquest recompte permetrà saber quina és la situació actual per desenvolupar, posteriorment, accions d’ajuda.

L’acció s’ha dut a terme amb 145 persones voluntàries que han rebut una formació prèvia. S’ha dividit en petits grups, i han recorregut el centre de la ciutat i els barris.

En el recompte hi han pres part agents de la Guàrdia Urbana, Creu Roja i Protecció Civil. També hi han col·laborat altres entitats del tercer sector, entitats privades i la mateixa ciutadania per proposar accions i projectes transversals que donin resposta al sensellarisme.