Autor: ACN

Autor: ACN

El temporal manté els plans d'emergència municipals activats i els parcs i jardins tancats

Publicat dimarts 21 de Gener de 2020 07:01
  • Tarragona Ràdio

Es mantenen activats els Plan d'Actuació Municipal pel risc de ventades i per fort onatge, per segon dia consecutiu. La Conselleria de Protecció Civil de l'Ajuntament amplia l’alerta fins que remeti el temporal ‘Gloria’. Des de l’inici de l’episodi, els Bombers de la Generalitat han atès 108 serveis al conjunt del territori, una vintena d’aquests a la ciutat de Tarragona. Cap ha estat greu però sí que han estat relacionades amb caiguda de branques i algun arbre com és el cas de la plaça Verdaguer, sanejament de façanes o reparació de mobiliari urbà. Avui es mantenen tancats els parcs i jardins.

Es recomana a la població seguir els consells de prevenció, com no deixar testos o altres objectes no estàtics a les façanes o terrasses. No apropar-se a esculleres o espigons i, en general tenir en compte els objectes susceptibles de caure a la via pública.

L’accés al Passeig de l’Escullera també es manté tancat. I és que el temporal ens afecta, especialment, en forma de mala mar, amb onades d’excepcionalitat que ja han arribat al front de Tarragona als 9 metres d’altura.

El Port ha adoptat mesures com retirar els vaixells de la zona de fondeig, fer entrar a port els de dimensions més petites i allunyar mar endins i amb el motor en funcionament els més grans. Ho ha explicat a Tarragona Ràdio el president de l’Autoritat Portuària, Josep Maria Cruset, que demana a la població màxima prudència.

A Catalunya han estat 2.000 serveis pel temporal, la majoria a la regió d’emergències nord. Ara bé, tot el transport escolar de la Terra Alta ha quedat novament suspès aquest dimarts, a causa de la neu. El temporal ha obligat a tancar centres escolars de diversos municipis de la comarca.

Més enllà de la Terra Alta, ha nevat al Ports i en punts com Tivissa, Roquetes i Falset. També a Prades. La cota està sobre els 200 metres i anirà pujant. El temporal s’allarga fins dijous.

Es recomana utilitzat cadenes a la T-334 a Horta de Sant Joan i a la T-330 entre Àrnes i Prat de Comte. I precaució entre Gandesa i Bot, a la TV-3531