L’alcalde de Tarragona apel•la a la unitat del poble català des de la convivència i el diàleg

L’alcalde de Tarragona apel·la a la unitat del poble català des de la convivència i el diàleg

Publicat dimecres 11 de Setembre de 2013 11:19
  • Diada
  • Rafael Casanova
  • Josep Suñé


EScolta el discrus de l'alcalde:

Ha estat en el marc de l’acte institucional de la Diada, en el discurs i l’Ofrena Floral al monument a Rafael Casanova. Josep Fèlix Ballesteros, ha apel·lat a la unitat cívica del poble català, malgrat les diferències i la pluralitat, i des de la convivència i el diàleg.

L’alcalde ha dit que aquesta és una fórmula d’èxit perquè el poble català tingui el reconeixement que es mereix. Ballesteros ha ressaltat que una majoria aclaparadora dels catalans estan a favor d’una consulta.

Assegura que aquesta consulta s’ha de poder celebrar d’una manera legal i acordada, fugint de la indiferència, l’immobilisme i el frontisme. Ho ha dit en el discurs institucional, que ha començat amb un poema de l’any 1971 del poeta de Burjasot, Vicent Andrés Estellés.

Ballesteros ha ressaltat que la Diada d’enguany es celebra en un moment clau de la història del poble català. L’alcalde es mostra partidari del diàleg i la convivència per aconseguir una fita, ha dit, que arribarà des de la pluralitat i sota el paraigua de la democràcia.

Una vintena llarga d’institucions, partits polítics, entitats i clubs esportius, han fet les respectives ofrenes a Rafael Casanova.  Un any més, el PP no ha assistit a l’acte.

Durant l'ofrena, la Banda Unió Musical ha interpretat “Els Segadors”, la Coral Gregal “El Cant de la Senyera” i les quatre colles castelleres han fet els pilars commemoratius. Enguany, hi ha ahagut més participació ciutadana que cap any.