A judici un clan familiar de Montblanc, acusat de blanquejar diners del contraban de taba

Publicat dilluns 02 de Desembre de 2019 18:43
  • ACN

El pare, un fill i una jove s'enfronten a 7 anys de presó pels delictes de blanqueig de capitals i pertinença a grup criminal. Tots tres s'han assegut a la banqueta dels acusats en el judici, que ha arrencat aquest dilluns a la secció quarta de l'Audiència de Tarragona. Durant el judici s'ha posat de manifest que la família va arribar a disposar de 80 hectàrees en finques. També que havien constituït un parell de societats, i que compraven molts immobles i feien grans pagaments en efectiu. Agents de la policia de Vigilància Duanera han acreditat una permuta amb l'Ajuntament de Montblanc en la qual la família en sortia clarament "beneficiada". L'alcalde de Montblanc és un dels testimonis citats a declarar.

Segons la fiscalia, el principal acusat es dedicava al contraban de tabac i introduïa al sistema econòmic els beneficis obtinguts, a través del seu cercle familiar més proper.

Aquest dimarts declararan l'alcalde Josep Andreu i dos representants més de l'Ajuntament, a part de responsables dels Mossos, en un judici que s'allargarà fins al 10 de desembre, dia en què està previst que declararin els tres acusats i es presentin conclusions definitives. La fiscalia sol·licita per a cadascun d'ells cinc anys i mig de presó i una multa de 200.000 euros per un delicte continuat de blanqueig de capitals i un any i mig més de presó per pertinença a grup criminal. Alhora demana comissar els bens, immobles i diners identificats amb el blanqueig.