Abans de l'estiu s'hauran canviat prop de 300 fanals oxidats a la ciutat

Publicat dijous 12 de Abril de 2018 12:21
  • Tarragona Ràdio

L’Ajuntament de Tarragona executa la segona fase de substitució de fanals oxidats que hi ha a la ciutat. Durant aquest primer semestre, la conselleria d’Espais Públics haurà canviat 285 punts de llum erosionats bàsicament pels orins dels gossos.

Aquesta actuació forma part del Pla de Millora de l’Enllumenat, que consisteix tant en la substitució de fanals que han quedat obsolets i no compleixen amb la normativa de contaminació lumínica, com els punts de llum que presenten problemes de seguretat per l’erosió provocada pels orins dels gossos.

El primer dels carrers on s’actua és al del Mar, a continuació es canviaran els del carrer Vapor, Castellarnau, per continuar cap a Francesc Bastos i acabar a Ramon i Cajal, on hi ha 124 punts de llum per canviar. El cost total de la inversió de millora està per sobre dels 335 mil euros.

Al mes de juny ja estaran canviats el gran gruix de fanals oxidats de la ciutat. Ho ha explicat el conseller d’Espais Públics, José Luis Martín que ha recordat que primer es van canviar a tecnologia led els fanals que la tenien obsoleta, com el vapor de mercuri i que es reduirà el consum i ser més respectuosos amb el medi ambient. Ara es donarà pintura més resistent als fanals erosionats.

Encara dins aquest Pla de Millora s’han substituït les 218 llumeneres de vapor de mercuri de Cala Romana i ens els propers dies es procedirà  al repintat dels suports i a la finalització de les obres. La conselleria d’Espais Públics continua amb la campanya de substitució de lampades de vapor de mercuri d’alta pressió per altres tecnologies més eficients i que compleixin amb la normativa vigent de protecció contra la contaminació lumínica. Ja s’han substituit les 218 llumeneres de vapor de mercuri de Cala Romana per llumeneres amb tecnologia LED.