Acord entre cossos policials per a la vigilància i control d'accés a les platges de Tarragona

Publicat divendres 29 de Maig de 2020 08:56
  • Laura Casas
  • Tarragona Ràdio

Guàrdia Urbana, Mossos d’Esquadra i Policia Portuària es repartiran la vigilància i el control de l’accés a les platges de la ciutat. A més, els voluntaris de Protecció Civil actuaran especialment en les hores punta amb servei de megafonia per informar els usuaris sobre les recomanacions o sobre l’estat d’ocupació. L’Ajuntament de Tarragona ha tancat aquesta col·laboració entre cossos policials per tal de disposar de més efectius per tenir cura del litoral en moments encara complicats per la pandèmia. Tot plegat mentre s’enllesteix l’APP que indicarà en temps real com està l’aforament de cada platja. No s’ha fixat encara la distància que caldrà respectar però el conseller de Seguretat Ciutadana, Manel Castaño, explica que estarà en una forquilla d’entre 10 i 4 metres, una distància que serà “raonable”, ha dit.

En una entrevista a Tarragona Ràdio, Castaño ha detallat que aquest cap de setmana ja hi haurà cartells informatius i megafonia per informar la ciutadania sobre com estar a les platges de manera segura. Per ara, els lavabos i les dutxes estaran fora de servei. Castaño admet que aquest primer cap de setmana en fase 2 serà una prova de foc però deixa clar que a les platges vetllaran perquè la situació estigui sota control.

Així, la Guàrdia Urbana tindrà presència a l’Arrabassada, a la Llarga i a la Savinosa. La Policia Portuària s’estarà al Miracle i els Mossos a la zona nord, a La Mora i Tamarit. Des de l’Ajuntament es recomana anar a les platges amb doble calçat, posar esterilla sota de les tovalloles i no estar-s’hi més de tres hores per afavorir la rotació, així com respectar la franja per a la gent gran de 10h a 12h.