Adhesió a la commemoració del Dia sobre l'Autisme aquest dijous

Publicat dimecres 01 de Abril de 2020 15:01

L'Ajuntament de Tarragona s'adhereix un any més a la commemoració del Dia Mundial de Conscienciació sobre l'Autisme, que té lloc el 2 d'abril. El 2007, l'Assemblea General de les Nacions Unides va instaurar aquest dia com el de la Conscienciació sobre l'Autisme per posar en relleu la necessitat de contribuir a millorar la qualitat de vida de les persones amb trastorn de l'espectre autista (TEA) i promoure la seva inclusió en tots els àmbits de la societat. 

 

Les associacions de la ciutat de Tarragona que treballen en favor de les persones amb TEA i l’Ajuntament donen suport al manifest unitari «Puc aprendre. Puc treballar» d’Autism Europe, la federació europea que agrupa noranta entitats de trenta-vuit països i representa set milions de persones amb TEA. Sota el lema «Puc aprendre. Puc treballar», enguany es vol centrar l'atenció al voltant de dos eixos:  l'accés a una educació i a una ocupació de qualitat que s'adeqüin a les capacitats, prioritats i necessitats específiques de cada persona amb TEA.

 

La iniciativa la promouen en l’àmbit local entitats que treballen pels drets de les persones amb TEA. Aquests anys hi han participat Astafanias, Aspercamp, Fundació Onada, Fundació Estela i Todos en Azul. Malauradament, arran de la pandèmia de la COVID-19, les activitats previstes han estat suspeses.

Però, es manté l’adhesió a la campanya internacional Light it up blue #LIUB, que il·luminarà el dia 2  la façana del Palau Municipal i la Torre del Vents.

 

També hi ha una crida a sortir als balcons i  finestres aquest dijous, 2 d'abril, a les 9 del vespre, per encendre junts els  mòbils o llanternes com a mostra de solidaritat amb el col·lectiu TEA.

 

Aquests dies de confinament les persones autistes poden sortir al carrer, de manera puntual i responsable, acompanyades per un familiar. Aquesta persona ha d’anar identificada amb un mocador blau o roba blava, per tal de prevenir situacions de discriminació, insults o amenaces.