Aena declara l’aeroport de Reus com a “estacional” per “poder contractar personal a l’estiu”

Publicat dimecres 17 de Abril de 2019 10:19
  • ACN
  • Aeroport
  • Reus

Aena ha canviat la denominació de l’aeroport de Reus i l’ha declarat com a “estacional”. Segons fonts de la companyia la modificació és per “poder contractar personal temporal a l’estiu” i evitar situacions d’excessiu volum de feina dels treballadors fixes, com ha passat en algunes ocasions. Asseguren però, que la decisió no tindrà conseqüències pel que fa a l’arribada de vols en temporada baixa i que la instal·lació “està a disposició del territori” per rebre turistes tot l’any. En canvi, la CGT ha alertat que el canvi pot afectar la plantilla actual a mig termini “amb algunes propostes de prejubilacions” o que alguns empleats vagin a l’atur a l’hivern.

Segons expliquen des d’Aena, la decisió “no ha de repercutir en la plantilla actual” i afirmen que es contractarà personal “en l’època que fa falta”, en referència a l’estiu. Els sindicats, de fet, havien denunciat en ocasions que el volum de treballadors era escàs per assumir l’increment de passatgers i de vols que arriben a l’aeroport de Reus en temporada alta i que això els impedia fer els descansos que els hi pertocaven. Per la companyia pública, amb la incorporació de treballadors temporals, la situació es resoldrà.
En un comunicat, la secció sindical de la CGT a l’aeroport de Reus ha alertat que la nova denominació “pot suposar l'empitjorament de les condicions laborals de la plantilla, i posar en risc els llocs de treball i la viabilitat del propi aeroport”.