Ajuntament i Generalitat es reuniran a nivell tècnic i polític per abordar la situació de l'Amfiteatre

Publicat dijous 05 de Desembre de 2019 13:23
  • Laura Casas
  • Joan Mercadé

Ajuntament i Generalitat es reuniran a nivell tècnic i polític abans que acabi l’any per abordar la situació de l’Amfiteatre. En aquesta comissió bilateral, anunciada aquest dijous per l’alcalde, també es tractarà sobre com ha de ser la col·laboració entre ambdues administracions pel que fa a la gestió del patrimoni, en el seu conjunt.

Pau Ricomà ha comparegut per parlar de les novetats al voltant de l’estat de l’Amfiteatre. I és que avui ha transcendit que al març passat la Generalitat ja va advertir l’Ajuntament de Tarragona que la graderia del monument romà on s’asseu el públic no era segura per als visitants. L’alcalde ha explicat que no han tingut coneixement d’aquest informe fins aquesta setmana i que desconeix si havia arribat a mans del govern anterior. En tot cas, ara s’investigarà a nivell intern per esbrinar què va passar amb aquest informe, de 900 pàgines i que posa el focus en l’estat de conservació dels 14 monuments que conformen el conjunt de Tarraco.

Pau Ricomà diu que Generalitat i Ajuntament abordaran el tema de manera prioritària i deixa clar que el patrimoni històric i el seu manteniment està al capdavant de les preocupacions del consistori.

Segons avança l’ACN, l’anterior consellera de Patrimoni, Begoña Floria, ha afirmat no haver vist mai el document on s’alertava de la situació de les graderies de l’Amfiteatre.