Alerten del perill d'instal·lar piscines inflables en determinats llocs dels habitatges

Publicat dimarts 02 de Juny de 2020 11:09
  • Tarragona Ràdio

Alerten del perill d’instal·lar piscines inflables a segons quins llocs. Les mesures de confinament i la incertesa de saber si les piscines municipals obriran i quan ho faran, ha disparat la compra de piscines inflables, desmuntables o portàtils en un intent de cobrir la necessitat i instal·lar-les a certes zones dels habitatges.

El Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació alerta del perill que comporta precisament aquest tipus d’instal·lació a parts de la casa que no estan preparades per suportar tant de pes. Des del COAATT es recorda que està totalment desaconsellat col·locar aquest tipus de piscines a les terrasses o a les cobertes dels edificis.

I és que l’estructura dels edificis d’habitatges es construeix per suportar una sobrecàrrega d’uns 240 kg per metre quadrat que correspon al pes aproximat del mobiliari i les persones que faran ús de l’habitatge. En cap cas està pensat per suportar el pes d’una piscina o un jacuzzi ni i el de les persones que l’utilitzaran. Una piscina portàtil d’uns 60 cm d’alçada arriba als 600 kg per metre quadrat. Si a això li sumen el pes dels usuaris, s’arribaria als 750 kg. La xifra és tres vegades més del que una estructura moderna està preparada per suportar.