Alumnes de la URV plasmaran en un documental la situació als campaments de refugiats de Grècia

Publicat divendres 11 de Agost de 2017 12:20
  • Tarragona Ràdio
  • Laura Casas

Alumnes de la URV plasmaran en un documental la situació que es viu als campaments de refugiats de Grècia. Sis estudiants de comunicació, periodisme, màrqueting i relacions públiques acaben de tornar del país, en concret de la ciutat de Tessalònica. També ho han fet estudiants i professors de l’àmbit de la psicologia, treball social, antropologia i de l’educació. Des d’aquella localitat, on han establert la base, s’han desplaçat al camp de refugiats d’Elpida, on han pogut captar la realitat i la complexa situació de centenars de refugiats d’orígens ben diversos. Tot plegat en el marc del programa “Col·labora en un projecte de Cooperació Internacional”, del Centre de Cooperació al Desenvolupament URV Solidària, i de la mà de l’ONGD Voluntaris pels Refugiats.

Els estudiants de periodisme i comunicació elaboraran un reportatge documental sobre les històries i situacions de les persones refugiades, en concret sobre aquells que es veuen beneficiats pel projecte dels pisos a Tessalònica que té l’entitat. A més, s’han fet ressò de la cobertura de les diferents activitats que realitza l’associació, tant al Camp d’Elpida com als pisos i les persones refugiades usuàries dels mateixos.

La Carla Clúa i el Toni Cabanilles són dos dels estudiants que s’han desplaçat a Grècia. Han explicat a Tarragona Ràdio la seva experiència al país.

L’altre grup d’alumnes de la URV ha dut a terme tallers per a nens, nenes i adolescents del camp de refugiats d’Elpida i, al mateix temps, un recolzament psicològic i acompanyament als voluntaris.