Alumnes de l'institut Pere Martell converteixen un contenidor de mercaderies en un espai de divulgació sostenible

Publicat dimecres 11 de Octubre de 2017 12:57
  • Joan López Soler

Convetrir un contenidor de merdaderies en un espai de divulgació itinerant. Aquest era l'objectiu del projecte 'SmartCub', una iniciativa pionera que ja és una realitat. Uns 200 alumnes de l'institut Pere Martell han participat directa o indirectament en les tasques de readequació d'aquest espai. En total hi han pres part 7 de les 9 famílies dels cicles formatius d'aquest centre educatiu. El contenidor s'ha rehabilitat completament, tant de l'interior com de l'exterior, a partir d'una inversió de 13.000 euros. Disposa de plaques solars per fer l'abastiment d'energia així com també de connexió a Internet. A partir d'ara farà un circuit itinerant amb exposicions sobre creixement sostenible.
L'Arnau és un dels alumnes que va participar en el disseny de les instal·lacions de l'SmartCub. Defineix l'experiència com a molt formativa.

El director del projecte, David Hernando, explica els detalls de l'SmartCub, amb pòsters explicatius del concepte smart i també un llibre il·lustratiu. Afegeix, però, que també es pot veure tota la instal·lació que s'hi ha fet.

El regidor d'Educació, Francesc Roca, destaca que amb aquest projecte se sumen molts aprenentatges dels alumnes en un projecte de territori.

Aquest cap de setmana l'SmartCub farà parada a la Fira de Santa Teresa del Vendrell. També s'exposarà al parc infantil de Nadal per, finalment, establir-se a l'Institut Mediterrani com un espai d'aprenentatge i innovació. És una iniciativa de l'Institut Pere Martell amb el suport del Port de Tarragona, la Fundació Smart Mediterranean City i l'Ajuntament.