Alumnes de l’Institut Sant Pere i Sant Pau creen eines per "La Muntanyeta"

Publicat dijous 06 de Juny de 2019 12:37
  • La Muntanyeta
  • Institut Sant Pere i Sant Pau
  • Iris Martin

Eines creades per alumnes de l’Institut Sant Pere i Sant Pau amb una impressora 3D facilitaran el dia a dia de membres de «La Muntanyeta». Es tracta del Projecte Hèlix, una iniciativa pedagògica i social impulsada per la Fundació Tarragona Smart Mediterranean Region.

Un total de 14 alumnes de l’Institut han col·laborat amb el disseny i confecció de diferents objectes mitjançant material reciclat. Ho han fet amb el suport de «Petits Enginyers».

Enguany les dues eines creades són una bola que permet a les persones amb paràlisi cerebral pintar, i una palanca per facilitar jugar a la boccia, esport paralímpic. Àngels Estupinyà, directora del centre ocupacional, explica que les adaptacions creades són molt útils per facilitar aquestes activitats, que en algunes ocasions resulten difícils pels pacients.

Fernando Soler i Naroa Llagostera, alumnes de tercer i quart de la ESO, han explicat que ha sigut una experiència diferent que ha resultat molt gratificant.

Els estris són prototips de prova, que es poden anar millorant fins que siguin idonis per la seva utilització. En aquest cas cal fer la bola de pintar més petita i refer les mides de la palanca, però un cop redissenyats, els objectes tornaran a la Muntanyeta per la seva incorporació en el dia a dia dels pacients.