Carmen Ubal i Mohammed Ghadbari

Anar a l'institut sense canviar de centre ja és possible al Mediterrani de Campclar

Publicat dimarts 12 de Setembre de 2017 11:32
  • Josep Suñé


Escolta la Directora Territorial d'ensenyament, Imma Reguant

Escolta el regidor d'Ensenyament, Francesc Roca

Escolta la director de l'Institut Escola Mediterrani, Cristina Lara

Carmen Ubal i Mohammed Ghaddari, són dos dels alumnes tarragonins que aquest dimarts han estrenat una nova línia de 1er d’ESO a l’Institut Escola Mediterrani. Aquest centre de Campclar s’estrena en aquesta modalitat amb una desena de matriculats per evitar que aquests alumnes, en finalitzar la primària, deixin les aules a l’haver de canviar de centre per seguir la secundària.

De moment, s’ha estrenat una única línia però la voluntat d’Ensenyament és anar ampliant en funció de la demanda.

El Mediterrani ha estat el centre escollit per la directora Territorial del Departament, Imma Reguant, per acompanyar pares, mares i alumnes en l’obertura oficial del curs escolar 2017-2018.

Una tornada a l’escola que arriba enguany amb més professorat i més alumnes al conjunt de la demarcació. Gairebé 137.000 alumnes al Camp de Tarragona, amb un increment de docents de gairebé un 7% arribant als 7.257 al territori.

Reguant diu que és el projecte del Mediterrani és molt engrescador, per un centre que aposta per molts projectes innovadors. 

El regidor d’Ensenyament, Francesc Roca, destaca projectes que s’estrenaran en col·laboració amb l’equip docent del Mediterrani. Entre ells, el de ‘petits enginyers’; un altra d’inclusiu amb la música com a fil conductor. Activitats extraescolars de reforç d’anglès o formació de monitors pels alumnes per evitar que deixin els estudis, fomentant així de retruc la igualtat d’oportunitats.

La directora del centre, Cristina Lara, diu que l’ampliació permet que els alumnes que acaben sisè de primària, segueixin gaudint del projecte de centre com a comunitat d’aprenentatge.

El Mediterrani va obrir portes el 1985. Ara, 32 anys després, compta amb uns 130 alumnes, des de P3 fins a 1er d'ESO, amb l'estrena d'enguany. El lema del centre 'clima de respecte per a estudiar i aprendre'. 

D’altra banda, un altra novetat del nou curs, és la construcció de la nova i reivindicada escola de l’Arrabassada. Els detalls els donaran a conèixer el poper divendres, 22 de setembre, ha dit Reguant.

El curs arrenca amb gairebé 4.000 alumnes més que l'any passat. D'aquests, 1.600 matriculats són de secundària. 

No hi ha canvis, però, pel que fa al nombre de línies i les ràtios es mantenen amb 22 alumnes a primària i 28 a secundària.

Els estudiants de la URV també han tornat aquest dimarts a les classes.