Aprovat l'estudi informatiu per a la implantació de l'ample de via estàndard en el tram Castelló-Tarragona

Publicat dilluns 01 de Juny de 2020 12:38
  • Tarragona Ràdio

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha aprovat l’estudi Informatiu per a la implantació de l'ample estàndard en el tram Castelló-Tarragona del Corredor Mediterrani. Així s’ha publicat aquest dilluns al BOE.

El Ministeri informa que està desenvolupant la implantació de l'ample estàndard i l'adaptació a la longitud de tren estàndard de 750 m en el tram comprès entre Múrcia / Escombreras i el nus de Castellbisbal, a Barcelona.

Recorda que en el tram Castelló-Tarragona es poden distingir dos subtrams, el Castelló-Vandellòs i el de Vandellòs-Tarragona. En el primer tram, ja es disposava d'una via doble en ample ibèric electrificada. En el segon tram, el passat 13 de gener va entrar en servei l'anomenada Variant de Vandellòs, que habilita una nova doble via en ample ibèric des d'aquesta localitat fins a la connexió amb la Línia d’Alta Velocitat Madrid-Barcelona-Frontera Francesa, mitjançant el canviador d'ample de la Boella.

L'Estudi Informatiu que ara s'aprova desenvolupa la implantació de l'ample estàndard en el tram Castelló-Tarragona, tant en les seves vies generals com en totes aquelles que així ho requereixin per raons de circulació, adaptant les instal·lacions i elements de la línia que siguin necessaris.