Arquitectes i magistrats debaten a Tarragona sobre el marc legal de l’edificació, la seguretat urbanística i la mediació

Publicat dijous 14 de Novembre de 2019 10:03
  • Laura Casas

Arquitectes i magistrats debaten a Tarragona sobre el marc legal de l’edificació, la seguretat urbanística i la mediació. Entre aquest dijous i fins dissabte celebren unes jornades amb jutges del més alt nivell i ponents internacionals. Hi prenen part unes 300 persones.

Entre d’altres, es debatrà sobre els instruments legals per augmentar la seguretat jurídica de les persones que compren o lloguen un habitatge o dels recursos que es posen a disposició de la ciutadania per a la resolució dialogada dels conflictes. Les jornades tenen lloc al Palau de Congressos de la ciutat. És una convocatòria biennal de caràcter tècnic organitzada per la Unió d’Arquitectes Pèrits i Forenses d’Espanya, amb la participació delConsejo General del Poder Judicial i del Consell Superior dels Col·legis d’Arquitectes d’Espanya.

La trobada de Tarragona servirà per fer balanç dels primers 20 anys de vigència de la Llei d’Ordenació de l’Edificació (LOE). Un altre dels punts candents és debatre modificar la normativa vigent per blindar els planejaments urbanístics de la ciutat davant sentències judicials que els poden posar en perill en la seva totalitat. Pere González Nebrera és el president de la UAPFE.

Les Jornades, dirigides bàsicament a arquitectes, posen el focus també en la regulació de l’edificació en diversos països de la Unió Europea, i compten amb ponents procedents de França, Alemanya i Itàlia. El programa finalitzarà dissabte amb un diàleg protagonitzat pels arquitectes Enric Batlle i Benedetta Tagliabue.