Arrenquen les obres d'urbanització del PP-10, que acollirà 1.200 habitatges i el centre comercial Ten Brinke

Publicat dijous 21 de Maig de 2020 13:37
  • Tarragona Ràdio

Les obres d’urbanització del sector PP-10 ubicat a tocar de la T-11 han arrencat aquest dijous al matí. S’hi construiran 1.200 habitatges, dels quals 400 es destinaran a lloguer social, i Ten Brinke hi instal·larà un centre comercial. La urbanització d’aquest sector de la ciutat permetrà relligar els barris de Ponent.

Les obres d’urbanització que es desenvoluparan durant els propers mesos consistiran en demolicions i moviment de terres, pavimentació, clavegueram i xarxa pluvials. També s'hi faran tasques d'abastament d’aigua, enllumenat públic, xarxes de telefonia i  gas, enjardinament; instal·lació de mobiliari urbà i senyalització, entre d’altres.

El conseller de Territori de l’Ajuntament de Tarragona, Xavi Puig, assegura que l'arrencada de les obres suposa desencallar una situació que s'havia complicat arran dels efectes de la pandèmia del Covid19.  Puig assegura que el sector ha de permetre potenciar l'eix urbà de la T-11, de forma que amb els anys se li pugui donar un caràcter més amable amb veïns i vianants.

El conseller apunta que la promoció permetrà construir molt d'habitatge social, una assignatura que considera pendent en aquesta ciutat. El sector del PP-10 té 300.000 m2 de superfície, dels quals 66.500 m2 es destinaran a espai comercial, més de 30.000 a zona residencial i la resta, a espais verds, sistema viari i equipaments.

El passat 14 de gener, el Plenari municipal de l’Ajuntament de Tarragona va aprovar adjudicar les obres d’urbanització del PP-10 a la Unió Temporal d’Empreses Comsa-Rogasa per un import de 11.406.722 €. Està previst que estiguin enllestides en 15 mesos.