Arriba la sisena edició del ‘Tarragona, ciutat de castells’, cada dimecres al Pla de la Seu

Publicat dimecres 11 de Juliol de 2018 20:10
  • castells
  • Catedral
  • Andrés Tejedera
  • Tarragona

Arriba la sisena edició del ‘Tarragona, ciutat de castells’, que cada dimecres fins el 20 d’octubre oferirà a la ciutat castells al Pla de la Seu, davant de la Catedral. L’objectiu d’aquestes exhibicions és projectar el potencial de les colles i reforçar la marca Tarragona associada als castellers, que són Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.

Aquest any, passaran de 7 a 10 exhibicions dels dimecres i, per primera vegada, aquesta cita comptarà amb una colla convidada, els Nois de la Torre de Torredembarra. El Patronat de Turisme aposta per la comercialització de la vivència experiencial dels castells, amb una promoció més intensa dels assajos, un producte que ha estat creat per fer viure als visitants l’experiència castellera.

La consellera de Turisme, Inma Rodríguez, ha remarcat l’oportunitat de viure una experiència com aquesta declarada Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.

La consellera valora positivament el fet d’ampliar el número de dimecres fins l’octubre i el fet de tenir una colla de fora de la ciutat convidada.

La iniciativa va començar l’any 2013 com una activitat cultural d’interès turístic, i per capitalitzar un dels principals recursos culturals i tradicionals de la ciutat. La colla Sant Pere i Sant Pau, els del Serrallo, els Xiquets i la Jove estan preparats per oferir aquesta exhibició de castells cada dimecres al Pla de la Seu.