Arriba Poetitza’t, el nou Festival de poesia a Tarragona

Publicat dilluns 10 de Juny de 2019 12:53
  • Iris Martin

Poetitza't tindrà lloc del 13 al 16 de juny. Les propostes són molt variades, per a totes les edats i en diferents horaris per fer accessible la poesia a tothom.

La idea va sorgir amb el tuit «I si fem un festival de poesia?», que va escriure l’escriptor tarragoní Oscar Palazón. La proposta va rebre moltes respostes, tant d’entitats com de persones individuals interessades en el món poètic. Palazón ha explicat al Matí de Tarragona Ràdio que va ser un tuit a l’aire sense esperar cap resposta.

Hi participen diferents poetes com Núria Freixa, Conxita Jiménez, Mònica Miró i Francesc Valls. El festival l’organitza la Llibreria la Capona, la Llibreria Adserà, l’Escola de Lletres, la Biblioteca Tarragona i la Biblioteca Torreforta. Les principals activitats, pensades per apropar la poesia a la ciutadania són recitals, jocs i tallers infantils, espectacles, i un recorregut per la ciutat des de la Catedral fins al Serrallo. A més, des de l’1 fins al 13 de juny, es pot participar en un concurs via Twitter, publicant un breu poema propi amb l’etiqueta #poetitzaT i #poetitzaTgn.