Autor: Manel R. Granell

Autor: Manel R. Granell

Arriba Tarraco a Taula combinant la cultura gastronòmica actual amb la de l'antiga Roma

Publicat divendres 02 de Octubre de 2020 11:38
  • Tarraco Viva
  • Andrés Tejedera
  • Tarragona

Combinar la cuina actual amb la que es feia a l’antiga Roma. És l’objectiu de la nova edició de les jornades gastronòmiques de Tarraco a taula. La cita s’havia de celebrar a la primavera, però la crisi sanitària ha fet, finalment, que se celebri des d’ara i fins al 18 d’octubre. La vint-i-tresena edició coincidirà amb el festival de recreació històrica Tarraco Viva.

Les cuines de 7 restaurants de la ciutat es transportaran a l’antiga Tarraco per recuperar gustos i aromes propis de la cultura romana. Els productes de quilòmetre zero són els grans protagonistes. Els establiments ofereixen diferents menús degustació a partir de 29 euros per redescobrir la gastronomia local. A més, els restaurants incorporen vins naturals, ecològics i biodinàmics, i incorporen la cervesa artesana Suburbia.

El president de Tarraco a taula, Carlos Segarra, remarca la importància cultural de les jornades gastronòmiques i totes les creacions que s’han fet des de la primera edició.

La consellera i presidenta del Patronat de Turisme, Cinta Pastó, ha remarcat la importància d’una ruta gastronòmica com aquesta i l’esforç que es fa per combinar la cuina de l’antiga Roma amb l’actual.

Els restaurants Ares, Cócula, El Cortijo, El Llagut, La Xarxa, Lola Bistró i Merceria 34 són els participants de les jornades gastronòmiques que destaquen la importància del certamen per l’estudi i la investigació que es duu a terme.

Tarraco a Taula ja pensa en el seu vint-i-cinquè aniversari amb el repte de recordar tota la cultura gastronòmica que han creat en el darrer quart de segle.