Arriben els XXVI Premis Ones Mediterrània en un context complicat per la pandèmia

Publicat divendres 18 de Setembre de 2020 12:34
  • Joan Mercadé

El Teatre Tarragona acollirà la vint-i-sisena edició dels Premis Ones Mediterrània. Serà aquest divendres a les 20:30 hores, tot i que el públic està citat a les 19:30. Aquests premis, organitzats per Mare Terra Fundació Mediterrània i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tarragona, tenen la finalitat de reconèixer i difondre el treball i els projectes de persones i institucions que impulsen accions per la preservació del medi ambient, en defensa dels drets humans, que fomenten la cultura i la solidaritat, i que incentiven el desenvolupament social.

Aquest matí ha tingut lloc la roda de premsa de presentació de l’acte amb la intervenció del president de Mare Terra, Ángel Juárez, i diversos dels premiats aquest divendres. Juárez està convençut que els Premis Ones seguiran sent màgics tot i el context complicat al qual s’enfronten. Ha estat difícil quadrar-ho tot, però celebra que els premis es puguin fer.

Una de les convidades estrelles és la Nadia Ghulam, qui va patir la discriminació de gènere i la guerra en primera persona. Diu que la seva lluita és conscienciar a la gent de les dificultats que et planteja la vida a l’Afganistan, país d’on és ella.

L’acte serà amenitzat amb l’actuació del Sicus Carbonell, que també és un dels premiats. Entre els reconeguts es troben el periodista Jon Sistiaga, el projecte LIFE Anillo Verde de la Bahía de Santander, el rastrejador José María Galán, el pianista Cecilio Tieles, o el club ADT de Tarragona.

La cerimònia està organitzada per l’ONG Mare Terra Fundació Mediterrània, amb la col·laboració de la Red Internacional de Escritores por la Tierra i l’Ajuntament de Tarragona.