Balanç positiu del primer any de la passera Port-Ciutat

Publicat divendres 21 de Juny de 2019 10:06
  • Tarragona Ràdio
  • Tere Ortega
  • Port

La passera Port-Ciutat compleix aquest divendres el primer aniversari de funcionament. Es va inaugurar el 21 de juny de 2018 per trencar després d'anys i anys de projectes la barrera que separa el centre urbà del front marítim. Ciutat i platges van quedar unides directament a través d'una passarel·la per on han passat en un any milers d’usuaris. Té uns 300 metres i comença al passeig marítim i arriba fins a la Baixada del Toro, superant un desnivell de gairebé 20 metres.

El temps d’estalvi per arribar al front marítim s’ha escurçat de manera considerable perquè ja no cal donar tota la volta per creuar des del Port o la platja fins a dalt de la Rambla. El pas elevat es complementa amb dos ascensors.

El projecte de construcció de la passarel·la va anar a càrrec de l’Autoritat Portuària, per un import d’un milió i mig d'euros. Els seu actual president, Josep Maria Cruset, fa un balanç molt positiu de la infraestructura. Explica que l’elevat ús ciutadà confirma que el projecte tenia sentit. Ho ha manifestat en declaracions a Tarragona Ràdio.

La inauguració de la nova estructura estava prevista a finals de març però entrebancs de caràcter tècnic van provocar un endarreriment.