Escolta Josep Fèlix Ballesteros

Ballesteros: El Govern 'ha passat la pilota' als ajuntaments quan té espais suficients de la seva propietat per fer la consulta

Publicat dilluns 11 de Setembre de 2017 12:23
  • Tarragona Ràdio

L’alcalde de Tarragona assegura que si la Generalitat vol habilitar col·legis pel referèndum, en té més d’una cinquanta a la ciutat que són de la seva titularitat. Josep Fèlix Ballesteros ho ha dit pocs dies després d’anunciar que actuarien ‘d’acord amb les resolucions judicials’ de cara a la cessió de locals per l’1-O.

Ho ha afirmat després de l’acte institucional organitzat per l’Ajuntament de Tarragona, amb l’ofrena floral al monument a Rafael Casanova aquest 11 de setembre, responent les preguntes dels periodistes. Ballesteros ha criticat que el Govern ‘passi la pilota’ als ajuntaments i li recorda que té espais suficients de la seva propietat a la ciutat per a poder fer la consulta. L'alcalde creu que el 'què volen és traslladar o compartir pressions i responsabilitats, i això no és exactament digne d’un Govern de Catalunya”, ha afegit. 

En aquest sentit, l’alcalde diu que han adreçat una carta ‘molt respectuosa’ al Govern i ha justificat que no cediran espais per l’1-O perquè les resolucions del Tribunal Constitucional ‘no deixen lloc a dubtes’.

El discurs institucional ha estat interromput en diverses ocasions per una parts dels congregats al Passeig de Rafael Casanova, amb crits de ‘volem votar’ i ‘votar és democràcia’, amb pancartes, i estelades. També s’han vist urnes de cartró que alguns dels partits i entitats han dipositat al monument a Rafael Casanova.

Preguntat sobre el registre de la Guàrdia Civil al Vallenc, Ballesteros ha dit que no li ha agradat aquesta imatge i que no és bo que es registrin setmanaris ni impremtes.

Ballesteros ha engegat el seu parlament amb un record pels atemptats terroristes a Barcelona i Cambrils i felicitant els Mossos d’Esquadra i les Guàrdies Urbanes per la seva ‘valenta actuació’.

L’ofrena a Rafael Casanova ha finalitzat amb ‘Els Segadors’ a càrrec dels Cor Gregal i la Banda Unió Musical de Tarragona i els pilars commemoratius de les quatre colles castelleres de la ciutat.

Un acte que ha comptat amb més assistència que mai. També d'altres institucions, partits polítics, sindicats i entitats; una trentena llarga que han fet les seves respectives ofrenes. 

 

Una bona part de la delegació que ha assistit a l'acte d'homenatge a Rafael Casanova, s'ha desplaçat tot seguit al Camp de Mart, on s'ha fet també una ofrena floral i els respectius parlaments davant del bust en record de l'expresident xilè, Salvador Allende.