Ballesteros es defensa amb l'oposició dividida sobre si calia portar Inipro al plenari

Publicat divendres 05 de Octubre de 2018 09:12
  • Tarragona Ràdio
  • Ajuntament de Tarragona
  • PP
  • Plenari
  • PSC
  • ICV-EUiA
  • ERC
  • Ciutadans
  • CUP

Ballesteros es defensa amb l'oposició dividida sobre si calia portar Inipro al plenari. Josep Fèlix Ballesteros assegura que mai ha creuat ‘cap paraula ni coneixia cap dels empresaris afectats en el cas Inipro’. Ha estat l’argument que aquest divendres ha defensat Ballesteros en el ple monogràfic dedicat al cas, sense aportar gaire més detalls del procès. L’alcalde de Tarragona, un dels investigats en el cas relacionat amb els Serveis Socials Municipals, manté també la confiança de que no anirà a judici, un cop s’ha tancat la instrucció del cas mantenint-se les imputacions.També ha mostrat la seva confiança en els funcionaris de la institució municipal. En la segona ronda d’intervencions l’alcalde Ballesteros ha reconegut que durant Inipro, naturalment, 'tenien ciberactivistes', i ha dit que en segueixen tenint, i que 'és una gent que fa una feina extraordinària'. Ballesteros ha dit que ‘no s’amaga’ i que, es evident que no entrarà en cap detall judicial per a 'no interferir en el procès obert'.

El primer en intervenir en aquest ple extraordinari ha estat el regidor d’Units per Avançar, Josep Maria Prats, que ha iniciat la seva paraula apel·lant a respectar el curs judicial. Ha dit que 'li sobrava el debat' d’avui, que assegura ‘fa tuf a electoralista’ i ‘sembla fet en benefici d’un sol grup municipal’. Afirma que sempre ha cregut en la 'honorabilitat de l’alcalde'. Ha reiterat que el ple és innecessari i, a més, pot interferir a la justícia.

Opinió que també ha fet seva la regidora d’ICV-EUiA, Arga Sentís, que ha dit que no li sembla que hagi de ser el ple qui es pronuncii en una decisió que li correspon a la justícia. Afegeix que el ple d’avui també 'agreuja el descrèdit institucional que ja s’arrossega des de fa temps', i això també perjudica a la ciutat. Ha dit, això sí, que s’ha demostrat que 'hi ha hagut praxis administratives perfectament millorables'. Sentís també ha parlat de no convertir el ple ‘en un plató de precampanya’.

En la sessió extraordinària d’aquest divendres, una part de l’oposició ha reclamat novament la dimissió de Ballesteros. És el cas de la CUP, que va portar el cas als jutjats, que ha fet referència a alguns detalls de l’auto del jutge, en veu de la seva portaveu, Laia Estrada. La cupaire ha dit que Ballesteros ha de dimitir per ‘mentider i corrupte’.

Des del PDeCAT, el portaveu Dídac Nadal ha estat contundent, ha dit els delictes investigats 'són greus', i ha apel·lat l’alcalde dient-li que ja no se’l creu ningú. Afirma que en els correus electrònics que reflecteix l’auto judicial i ha comunicacions internes que són ‘indecents’. Com és indecent, ha afegit, 'haver utilitzat diners públics destinats a Serveis Socials a altres finalitats'. Li ha dit a l’alcalde que si ‘vol sortir del pou, pari de cavar’ i l’ha convidat a plegar.

El portaveu de ciutadans, Rubén Viñuales, ha estat moderat en la seva intervenció. Ha aclarit que és la justícia la que ha de seguir el seu curs. El portaveu de la formació taronja, ha preguntat l’alcalde per quina raó es va decidir prorrogar el contracte amb Inipro, si l’auditoria deixava clar que no es podia fer. Ballesteros, ha replicat dient-li que li respondrà per escrit.

El següent en intervenir ha estat, des de l’equip de Govern, el primer tinent d’alcalde, el popular José Lluís Martín, que ha criticat Laia Estrada, dient-li que és 'ella la que no hauria d’estar asseguda al ple, en referència a la sentència del cas Bershka.

El portaveu d’ERC, Pau Ricomà ha dit que els preocupa que ‘Tarragona estigui en mans de tramposos’ i que els diners de Serveis Socials s’hagin destinat 'a fer campanya per l’alcalde'. El republicà ha assegurat que els hauria agradat que avui, al ple, Ballesteros hagués aportat proves que desmentissin l’auto judicial.

El ple arriba un mes i mig després de tancar-se la instrucció judicial. El jutjat d’instrucció número 1 de Tarragona va mantenir les acusacions contra l’alcalde i catorze persones més, entre les quals quals la consellera Begoña Floria. El cas gira al voltant del contracte subscrit l’any 2010 entre l’Institut Municipal de Serveis Socials i l’empresa Inipro, i que es va prorrogar al marge de la normativa de contractació durant els anys 2011 i 2012.

Una situació, però, que no ha impedit que Ballesteros hagi anunciat fa poc que es presenta a la reelecció com alcalde de cara a les eleccions del maig de 2019.

 

Després d’un recés, s’ha engegat uan segona sessió extraordinària, en aquest cas dedicada a fer balanç dels Jocs Mediterranis.

S’ha d’abordar el balanç econòmic dels Jocs, l’avaluació de l’impacte que han tingut per la ciutat, també a nivell d’imatge, els números des del punt de vista organitzatiu, i els pla de gestió de l’Anella. Si no hi ha prou quòrum, el ple es traslladarà al proper dimarts, dia 9 d’octubre, a la mateixa hora.