Ballesteros, obert a reformular el Senat tarragoní

Publicat dimecres 11 de Octubre de 2017 18:35
  • Laura Casas

Josep Fèlix Ballesteros es mostra obert a reformular el Senat tarragoní després de la dimissió de sis dels seus integrants. L’alcalde respecta la decisió dels senadors que han decidit marxar en considerar que no es va condemnar amb prou fermesa els fets de l’1-O a la ciutat. Segons Ballesteros, el Senat segueix sent un instrument útil i vàlid i explica que es cobriran les baixes que hi ha hagut en els darrers dies, seguint els criteris de representativitat i de paritat. De fet, en la reunió d’aquest dimecres s’ha incorporat la soprano Marta Mathéu.

La sessió ha servit per abordar la situació de la ciutat i ha arrencat amb les explicacions de l’alcalde sobre les gestions que va fer l’1-O. Ha manifestat als senadors que va condemnar i que no ha deixat de condemnar la violència que es va produir durant la jornada del referèndum. Ha parlat amb alguns dels senadors que han dimitit –el baríton Àngel Òdena, la professora de la URV Joana Zaragoza, el periodista Frederic Porta, Rosa Llorach, presidenta de l'Esbart Santa Tecla, la psicòloga Marina Robert i Josep Maria Solé Poblet, expresident del Col·legi Oficial de Metges de Tarragona- i sosté que han entès millor la situació explicada en primera persona. L’alcalde ha argumentat que la sortida d’alguns dels integrants demostra que no han estat escollits per amistat o afinitat.

Josep Fèlix Ballesteros pensa que el Senat és un òrgan vàlid i aquest dimecres s’ha acordat que les trobades es facin cada dos mesos i que es creïn comissions de treball específiques. L’alcalde ha dit que està satisfet i orgullós de la tasca de l’òrgan consultiu i de les persones que l’integren.