Bartolo: «Es dona per fet que el partit està guanyat perquè el Llagostera ve de Tercera i això és perillós»

Publicat divendres 23 de Agost de 2019 13:21
  • Nàstic
  • TarragonaDigital / Tarragona Ràdio


Roda de premsa de Xavi Bartolo

El tècnic del Nàstic envia una advertència a l’entorn de cara al partit de diumenge a les 19.00 hores: no se’n refia d’un Llagostera que arriba en dinàmica ascendent després de tornar a Segona B

 

Diuen que qui avisa no és traïdor. Això ha fet aquest migdia Xavi Bartolo, entrenador del Nàstic. El tècnic lleidatà dels tarragonins ha parlat abans de rebre diumenge a les 19.00 hores el Llagostera i ho ha fet per advertir l’entorn dels perills d’un partit que es podria considerar ‘trampa’: «El Llagostera és un equip molt sòlid, tots els que vénen d’una dinàmica positiva tenen un cert risc en el primer partit. La gent dona per fet que perquè ells vénen de Tercera i nosaltres de Segona, tenim el partit guanyat i això és perillós».

 

A més, Bartolo ha estudiat al detall el conjunt blaugrana durant la pretemporada i sap quin serà el teòric partit que plantejarà Oriol Alsina: «Juguen amb un 4-4-2 més o menys valent, són solidaris, tenen molta il·lusió de mostrar-se i deixar clar que poden fer una bona temporada en la categoria, haurem de treballar moltíssim per endur-nos la victòria, caldrà tenir cura a les contres, en estratègia semblen perillosos i tenen jugadors alts».

 

Bartolo: «La competició t’acaba polint»
El tècnic grana també ha deixat clar que l’equip encara no està al 100% com ell desitja, quelcom que s’aconseguirà durant el campionat després d’un estiu on la confecció progressiva de la plantilla impedeix habitualment treballar amb les eines definitives: «Anem progressant, en el primer partit de lliga ens faltarà recorregut a tots els equips, la pretemporada és període complicat perquè mai tens la plantilla definitiva, és quelcom general, i fem coses que no permeten avançar amb la velocitat que voldries. La competició t’acaba polint, caldran uns quants partits per veure la millor versió nostra».

 

Tot i que Bartolo té l’onze força clar, l’entrenador grana amaga les cartes fins al punt que no ha volgut detallar els jugadors que seran baixa per problemes musculars. Qui no es perdrà el partit sembla que serà Pedro Martín, a qui Bartolo ha dedicat avui les primeres paraules: «És un jugador que va tenir molt bones prestacions l’any passat, està aquí per intentar repetir els èxits. És diferent, alt, amb característiques interessants. És ràpid corrent a l’espai i obligarà el rival a estirar-se. A la banda tenim gent ràpida, veurem com afronten els rivals la nostra velocitat, bon rematador i presència física, esperem que pugui començar amb bon peu».

 

Pel que fa al dibuix tàctic sobre la gespa, Bartolo mantindrà la forma de treballar que tenia al CF Reus. Amb un dibuix entre el 4-3-3 i el 4-2-3-1, adaptant-se a cada moment a les circumstàncies del matx o a la versatilitat dels seus futbolistes: «No canviarem gaire, el sistema numèric depèn de les característiques dels jugadors. El plantejament inicial pot ser un però després els jugadors es van movent. En un moment defensiu podem estar 4-3-3 o 4-4-2 però en l'àmbit ofensiu potser fem sortides diferents, hem de ser capaços d’agafar el sistema que creiem en funció dels jugadors i dels rivals, hem de tenir la riquesa tàctica necessària». Bartolo ha tractat altres qüestions que pots escoltar en el reproductor situat en la part superior de l'article.