Bic Graphic vol acomiadar 136 treballadors de la plantilla de Tarragona

Publicat divendres 21 de Abril de 2017 12:33
  • Tarragona Ràdio

BIC GRAPHIC preveu acomiadar el 36% de la plantilla de la planta de Tarragona. En la primera reunió mantinguda amb el comitè d’empresa per negociar l’ERO, la companyia ha anunciat la seva intenció de fer fora 136 treballadors.

En una nota feta pública per l’empresa, es contempla el tancament del magatzem de La Granada, a l’Alt Penedès, on hi treballen 32 persones.

La companyia explica que la forta caiguda de la demanda junt amb l’enorme pressió dels preus ha reduït de manera significativa les vendes.

El sindicat Comissions Obreres insta la direcció de l’empresa a retirar l’expedient i a asseure’s a negociar un pla de viabilitat que garanteixi mesures no traumàtiques per a la plantilla. Per CCOO, les causes econòmiques que al·lega l’empresa no estan justificades, ja que aquesta multinacional francesa va tenir uns beneficis de 400 milions d’euros l’any passat.

 CCOO d’Indústria lamenta que els més de 14 mesos que s’havia pres BIC Graphic com a “període de reflexió” per avaluar el futur de la seva unitat de negoci a Espanya no hagin servit per altra cosa que per acabar acomiadant treballadors, i entén com un fracàs la negativa de l’empresa a la participació dels treballadors en la definició del Pla de viabilitat.