Cadiach explorarà el Gyachung Kang, el set mil més alt de la terra

Publicat dijous 21 de Març de 2019 13:14
  • Alpinisme
  • Òscar Cadiach
  • Josep Suñé

Òscar Cadiach explorarà aquesta primavera la quinzena muntanya més alta de la terra, on provarà d’obrir una nova ruta.

L’alpinista tarragoní marxarà la segona quinzena del mes d’abril cap al Nepal, al Gyachung Kang, que és el set mil més alt del món, amb 7.952 metres.

Es tracta d’una expedició complexa, en la que haurà de partir pràcticament de zero, recuperant l’esperit d’aventura i la puresa de les tradicionals ascensions alpines.

El tracta del primer gran repte del tarragoní després que la primavera de 2017 es convertís en el primer català en completar els 14 vuitmils principals de la terra sense ajuda d’oxigen addicional, al Broad Peak.

L’alpinista tarragoní ja ha obert abans rutes noves a les grans muntanyes, com la del Broad Peak Central, la "Fem Tarragona" per la vessant xinesa, l’any 1992, o la "Free Tibet" al Cho Oyu, quatre anys després.

L’objectiu és obrir aquesta nova ruta en una muntanya situada a cavall entre el Nepal i la Xina, molt desconeguda, i fugint del brogit de les aglomeracions comercials.

Cadiach es planteja el projecte sense preses, ja que un cop a la muntanya haurà d’anar decidint la ruta en funció del que s’aniran trobant, en un terreny poc explorat.

Cadiach ho ha avançat aquest dijous en la seva participació al programa d’alpinisme de Tarragona Ràdio, el Pont de Mahoma.

Un programa pel que ha passat l’alpinista i escaladora Ester Sabadell, que ha valorat l’originalitat i la vessant romàntic de l’expedició.

L’acompanyarà l’alpinista de Barakaldo Jonatan Garcia, amb el que Cadiach ja ha coincidit en altres expedicions anteriorment, a banda d’un segon equip de cordada que encara no ha desvetllat.

El Gyachung Kang s’ha coronat en contades vegades. La primera va ser fa més de 50 anys, el 1964.