Cadiach ja camina pel Baltoro després de perdre un dia per una esllavissada al camí d'Askole

Publicat dilluns 27 de Juny de 2016 11:51
  • Alpinisme
  • Òscar Cadiach
  • Broad Peak
  • Josep Suñé
  • Pont de Mahoma

L’equip d’Òscar Cadiach ja camina pel Baltoro. Aquest diumenge 26 de juny a les 5,30h (hora del Pakistan) han iniciat el trekking pel Baltoro, per fer la primera etapa a peu fins a Jhbula (a 3.200 m). La intenció era sortir el dia abans, però una esllavissada de terra a pocs quilòmetres de l’arribada a Askole, els ha fet perdre unes quantes hores.

Mentre viatjaven amb els Jeeps entre Skardu i Askole, es van trobar la pista completament tallada, i això els va obligar a fer un bivac a Apo Ali Grund.

Segons ens relata l’Òscar Cadiach –a través de Lluis Díaz- ‘El divendres 24, a les 11h del matí arriba el darrer permís de la policia i podem sortir –hi havia algun problema amb un dels visats. Dinem a les 12h i carreguem els 5 jeeps amb tot el material. Sortim cap a Askole; 120km de pista infernal. Quan portàvem 5 hores de camí, ens trobem amb una esllavissada  que ha tallat completament la pista i ens veiem obligats a fer un bivac a Apo Ali Grung’.

L’alpinista tarragoní afegeix ‘dissabte 25, la pista encara no està oberta i traspassem la zona a peu; traslladant persones i equipatges a l’altra banda del bloqueig. Un jeep solitari fa 3 viatges per portar-nos fins a Askole’.

Un cop a la darrer poble del camí –Askole- abans d’endinsar-se a la zona del Baltoro, aprofiten el dia perdut per a fer la sempre complexa tasca de distribuir les càrregues entre els 64 portejadors, que carreguen a l’esquena un màxim de 25kg.

Aquest darrer vestigi de civilització, està poblat per unes 120 famílies de la secta Shia.

Aquest diumenge dia 26, a les 5,30h del matí (hora Pakistan) ha sortit l’expedició per fer la primera etapa a peu fins a Jhoula.  

Tota aquesta informació ens arriba gràcies al tarragoní Lluís Díaz, que ha hagut d’abandonar el trekking per una diarrea persistent. En 2/3 dies espera estar de tornada a casa. Aquest dilluns agafa un vol des d’Skardu fins a Islamabad i des de la capital del Pakistan fins Barcelona.  

 

 

SEGUIMENT DE L’EXPEDICIÓ:

 

A les xarxes socials:

 

https://www.facebook.com/elpontdemahoma   https://twitter.com/PontdeMahoma

 

I al bloc de l’expedició:

 

https://www.tarragonaradio.cat/elpontdemahoma/