Cap de setmana farcit d'activitats a la ciutat per Tarraco Viva

Publicat divendres 10 de Maig de 2019 12:06
  • Tarraco Viva
  • Andrés Tejedera
  • Tarragona

Cap de setmana farcit d’activitats a la ciutat en motiu de Tarraco Viva. Aquest dissabte al Palau de Congressos es podrà descobrir com els romans feien mapes de tot el territori i realitzaven censos de la població cada cinc anys, a la visita comentada ‘Tabularium’.

Altra de les novetats d’aquesta edició és la recreació històrica de Thaleia sobre els balnearis de Tarraco. En aquesta es podran conèixer les dinàmiques dels ciutadans que feien servir les saunes, mitjançant la recreació d’històries reals.

Dissabte a partir de les cinc de la tarda i diumenge a la una del migdia, l’amfiteatre tornarà a veure gladiadors a l’arena amb la recreació ‘Gladiadors de Tarraco’. Marc Sulé, membre de Tarraco Ludus, explica que a la recreació són fidels als fets documentats sobre les lluites i desmenteix el mite del polze amunt o baix per salvar o executar als gladiadors.

A més de les múltiples visites guiades, com la del Teatre Romà o el Museu Bíblic, al vespre es podrà gaudir d’una de les novetats musicals al Pretori romà. Dissabte i diumenge es durà a terme el concert ‘La música a les ciutats’. Després del concert, al mateix Pretori es realitzarà la conferència anomenada ‘La descoberta de l’antic Egipte’, on es podrà descobrir les primeres expedicions al país del Nil.