Càrrega històrica d'animals vius al Port de Tarragona

Publicat dijous 09 de Abril de 2020 10:03
  • Tarragona Ràdio

El Port de Tarragona ha registrat una de les càrregues d’animals vius més important de la seva història. El vaixell ADEL 1 ha carregat aquest dimecres 21.500 xais amb destinació a l’Aràbia Saudita. El buc va atracar el passat dimarts dia 6 al Moll de Cantàbria i ha realitzat l’operativa durant tot el dia d’ahir, dimecres 8 d’abril.

Aquest vaixell obre un nou mercat per al Port de Tarragona, ja que és el primer transport de bestiar viu que es fa a l’Aràbia Saudita des dels molls tarragonins, indica en un comunicat.

El bestiar que s’exporta des del Port de Tarragona té com a destinació principal l’Orient Mitjà, el Nord d’Àfrica i altres ports de la conca mediterrània. Països com Líbia, Líban, Algèria, Tunis, Egipte o Turquia en són els principals importadors de vedells i xais. Tarragona és, junt a Cartagena, un dels dos ports del sistema portuari autoritzat per al tràfic d'animals vius.

No és el primer cop que es carrega una quantitat gran d’animals vius al Port. L’any 2017 el vaixell “Victory” va realitzar una hi una operativa de 26.500 animals amb destinació Líbia.