Castell de 9 de la Jove i primer 5d8 dels Xiquets per la Diada

Publicat dimecres 11 de Setembre de 2019 18:52
  • Xiquets de Tarragona
  • Xiquets del Serrallo
  • Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau
  • Colla Jove
  • Diaricasteller
  • Gerard Recasens

L'actuació castellera de la Diada Nacional de Catalunya, el migdia d'aquest dimecres al pla de la Seu, va deixar diverses bones notícies per a les colles tarragonines. La més destacada, però, és en clau matalassera: els Xiquets de Tarragona van aconseguir traspassar el llindar de la gamma alta de vuit per primer cop enguany i van completar el 5 de 8 per primera vegada aquesta temporada després de set intents desmuntats previs.
 
Tot, a quatre dies del Primer Diumenge de Festes, cosa que els fa guanyar optimisme de cara a la cita. Els Xiquets van completar en primera ronda el catorzè 4 de 8 de l'any i, després de la catedral, sumaven un nou 3 de 8.
 
El castell de nou, per la Diada, arribava de la mà de la Colla Jove a la tercera ronda. La formació de Gorka Bertran completava el 3 folrat per tretzè cop aquest 2019, per posar el colofó a una actuació que havien iniciat amb la gamma alta de vuit: un 5d8 de tràmit per obrir i el setè 4de8 amb l'agulla de l'any a la segona ronda. La Jove tancava la cita completant el vuitè pilar de 7 amb folre de la temporada.
 
Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau, per la seva banda, van sumar un nou 3 de 8 d'entrada, el setè de l'any. El castell de la segona ronda va ser el seu dotzè 2 de 7, mentre que a la tercera ronda aposataven per un 4 de 7 amb l'agulla que ja és el divuitè que sumen aquest 2019. Actuació de nivell que tancaven amb el novè pilar de 6 d'aquesta temporada.
 
Per la seva banda, els Xiquets del Serrallo van tenir problemes amb el 4 de 7, que van haver de desmuntar en dues ocasions, a les dues primeres rondes. Els del barri mariner completaven el dotzè 3 de 7, i van acompanyar-lo del 4 de 6 amb l'agulla.