CCOO i UGT convocaran una vaga per les deficiències d'IQOXE

Publicat divendres 24 de Gener de 2020 13:21
  • Cristina Serrano

CCOO denuncia que IQOXE hagués ignorat l'informe de riscos del 2018 que ja advertia perills a l'empresa sobre prevenció en matèria de seguretat i salut laboral. En els darrers 5 anys, s'han produït 73 incidents i accidents laborals, una xifra molt elevada també en comparació a la resta de petroquímiques de Tarragona. La falta de bunquerització de la sala de control és una de les qüestions que fins ara no havia estat motiu d'accident i que des del 2016 es demanava que es fes, amb aquesta obra s'hauria pal•liat els efectes de l'explosió. Però l'empresa va manifestar que no ho trobava necessari i va dir que ja tenia tots els permisos. A més, l'informe de riscos psicosocials del 2018 ja deixava entreveure una càrrega de treball molt alta, un ritme de treball elevat, un 98,5% classificat com a molt alt i el 1,5% restant com a mig. Justament, el dia abans de l'accident, el representat de l'empresa va manifestar que aquesta avaluació era una simple opinió.

D'altra banda, la UGT ha manifestat que hi havia falta en la plantilla, i que en algun cas també, falta de formació per part d'alguns dels treballadors. Per la seva banda, critiquen la prepotència d'IQOXE i  que no hagin sigut capaços de fer autocrítica. Per tots aquests motius, Angel Clua, secretari general UGT-FICA de Tarragona, ha anunciat que convocaran una vaga, conjuntament amb CCOO, a la primera quinzena de febrer per exigir una millora dels sistemes de comunicació, formació i informació a la població en cas d'emergència.

Des de la UGT també insten a les empreses i administracions a actuar. A més, reclamen a Protecció Civil que sigui una entitat que generi confiança a la població i que lideri i sigui la màxima autoritat en aquestes situacions.