Cinc edicions de Formació Dual de Basf

Publicat dilluns 19 de Juny de 2017 17:44
  • Tarragona Ràdio
  • Tere Ortega

La Formació Professional Dual en Química Industrial, de BASF, arriba a la seva cinquena edició amb l’objectiu de seguir formant alumnes i oferir als estudiants l’oportunitat de fer pràctiques a alemanya.

A través del programa que es va posar en marxa ara fa 5 anys, els alumnes combinen classes d’alemany i pràctiques a BASF en els centres de producció de Tarragona i de Ludwigshafen a Alemanya. Ho fan a través del Cicle Formatiu de Grau Superior de Química Industrial, en modalitat de Formació Professional Dual transnacional que cursen a l'IES Comte de Rius. La durada és de 2 anys i 4 mesos. La nova promoció ho farà des d’aquest setembre a desembre de 2019. El programa comprèn 9 mesos d'estada pràctica en empresa amb assignació de beca, 6 dels quals a Alemanya. Si se supera amb èxit la formació teòrica i pràctica, es podrà optar als llocs vacants com a operador de planta a Alemanya. Un dels alumnes que afronta la part final del programa és Adrià Rodríguez. Ha estat tres cops a Alemanya i ara al setembre hi tornarà per quarta vegada. Vindrà de nou a Tarragona el 22 de desembre i després d’unes petites vacances viatjarà novament el 2 de gener per quedar-s’hi si vol. Ell mateix ho veu com una gran oportunitat.

La responsable de selecció i desenvolupament de BASF España, Rosa Marsal, explica que es valora, entre d’altres coses, la capacitat de treball en equip.

Els alumnes fan dues hores diàries de classes d’alemany.