Ciutadans proposa mesures contra l'incivisme a Tarragona

Publicat divendres 06 de Setembre de 2019 12:59
  • Ciutadans
  • Marta Madorran
  • Tarragona Ràdio

Ciutadans presenta un pla de xoc contra l’incivisme a Tarragona. El portaveu del Grup Municipal de Ciutadans, Rubén Viñuales, destaca que la principal preocupació dels tarragonins és la neteja de la ciutat. La formació taronja explica que, segons dades de l’OCU de l’abril de 2019, Tarragona és la cinquena ciutat espanyola més bruta. Viñuales assenyala com a responsables de la brutícia a aquelles persones que duen a terme actuacions incíviques, i en cap cas, a l’empresa adjudicatària del servei de Neteja.

Ciutadans ha proposat una sèrie de solucions per fer front a la problemàtica. El grup municipal planteja crear la figura d’un Agent Cívic, recuperar els agents de mobilitat de la Guàrdia Urbana, instal·lar vídeo-vigilància en zones recurrents d’incivisme, crear un Pla d’Educació Cívica i obligar a fer tasques en favor de la comunitat als infractors. També proposa aportar una bonificació fiscal per qui ho faci bé, premiar el civisme d’empreses i particulars, recuperar el projecte ADN dels gossos, crear un taller de civisme, així com disposar de punts nets fixos als barris com a complement a la deixalleria mòbil. Ciutadans presentarà una moció al proper plenari perquè es puguin tirar endavant les diferents iniciatives.

La formació calcula que, aplicant aquestes mesures, el consistori estalviaria 1,6 MEUR l’any, segons un informe del mateix Ajuntament del 2017, a banda de millorar la imatge de la ciutat. Vinyuales ha defensat que les propostes són molt viables.

Viñuales lamenta que l’actual equip de govern no hagi aplicat mesures més contundents en l’àmbit de neteja i denuncia que encara no se’ls hagi facilitat l’informe que l’empresa adjudicatària del servei de Neteja ha dut a terme.