Ciutadans reclama més agents i la compra de drons per a la Guàrdia Urbana

Publicat dimarts 13 de Febrer de 2018 13:02
  • Laura Casas

Ciutadans reclama més agents i més recursos per la Guàrdia Urbana de Tarragona. Per exemple, proposen que el cos local de policia incorpori drons per dur a terme tasques de vigilància i que se solucionin les mancances de la comissaria, amb els calabossos fora de servei des del primer dia.

El grup a l’oposició es mostra preocupat per l’increment de la inseguretat ciutadana, i ho fa amb números a la mà. El portaveu de la formació taronja, Rubén Viñuales, posa de relleu l’augment dels fets delictius durant l’any passat i situacions com ara els robatoris a l’interior de vehicles o els casos d’incivisme, que han anat a més. Des de Ciutadans també proposen recuper la figura de l’agent cívic, que faci pedagogia i treballi de manera més propera, i que l’increment de deu agents per any es faci efectiu de manera real.

Viñuales aposta, també, per commutar les multes per incivisme a canvi de treballs en benefici de la comunitat. Diu que així es donaria exemple i s’acabaria amb la idea de què hi ha impunitat amb el vandalisme.

Pel que fa a l’ús de drons per tasques de vigilància, Viñuales lamenta que s’hagi perdut una oportunitat com els Jocs Mediterranis per fer una primera prova. I més encara quan, afirma, hi ha agents preparats per fer-los servir.