'Ciutat de Mal', darrer premi Pin i Soler, entre les 12 millors novel·les de l’any

Publicat divendres 08 de Novembre de 2019 12:48
  • Laura Casas

Ciutat de Mal, darrer premi Pin i Soler, ha estat seleccionada entre les 12 millors novel·les de l’any. És una de les candidates a guanyar el Premi Òmnium. Es tracta de la tercera edició del guardó més ben dotat econòmicament a obra publicada: 20.000 euros directes per al guardonat i 5.000 euros més destinats a promoció.

Les obres han estat seleccionades per un comitè d’experts. El premi es lliurarà a finals de gener. Entre les 12 finalistes hi ha Ciutat de Mal, de Jaume C. Pons Alorda.

El Premi Òmnium a la millor novel·la en llengua catalana de l’any va néixer l’any 2017. D’aquesta manera, l’entitat donava vida a un nou guardó amb la voluntat i ambició d’igualar-se a altres premis similars de la literatura mundial, com el Premi Goncourt francès i l’anglès Booker, i amb l’objectiu de posar en valor les obres en llengua catalana, fomentar-ne la traducció i revitalitzar el sector. El guanyador de la primera edició va ser Raül Garrigasait amb l’obra Els estranys i Aprendre a parlar amb les plantes de Marta Orriols va endur-se el premi en l’edició 2018.