'Ciutat de Mal', de Jaume C. Pons Alorda, es presenta a Tarragona

Publicat dijous 24 de Octubre de 2019 09:51
  • Laura Casas
  • Tarragona Ràdio

El vestíbul del Teatre Tarragona ha acollit aquest vespre la presentació del llibre “Ciutat de Mal”, de  Jaume C. Pons Alorda, obra guanyadora del XXIX Premi Ciutat de Tarragona de novel·la Pin i Soler.

La presentació ha anat a càrrec d’Òscar Palazón, professor i escriptor. També han intervingut:  l’alcalde, Pau Ricomà;  l’autor, Jaume C. Pons Alorda; la directora d’Angle editorial, Rosa Rey, i  en representació del Gremi de Llibreters de Tarragona, Pitu Rovira. 

Òscar Palazón ha expressat el seu entusiasme per la novel.la, relacionant-la amb aspectes gastronòmics. Ha subratllat que l’autor és molt bon escriptor i ha fet una crida a la seva lectura “compreu, llegiu i propagueu Ciutat de Mal”. 

Jaume C. Pons Alorda ha explicat que és un honor i un privilegi guanyar aquest Premi. Ha destacat de “Ciutat de Mal” que és una novel.la hiperrealista i ha recomanat la lectura de les primeres 33 pàgines perquè no es podrà deixar  de llegir-la, són pàgines que enganxen, doncs  està escrita de tal manera  que funcionen com una sèrie de televisió. Cada capítol  dóna pistes i  interrogants, que provoquen preguntes. Jaume C. Pons Alorda ha afirmat que ell ha fet la seva part de l’obra i,  l’altra part, correspon al públic, llegir-la, difondre-la, gaudir-la i expressar l’ opinió.

La directora d’Angle editorial, Rosa Rey, ha qualificat la novel.la de carismàtica i desacomplexada. També ha afirmat que el Premi Pin i Soler és de gran qualitat literària i que Angle ditorial està orgullosa del Premi, d’aquest, dels que han passat i dels que vindran.

Pitu Rovira, en representació del Gremi de de Llibreters, ha subratllat  que “Ciutat de Mal”  és mereixedor del Premi Pin i Soler i està a l’alçada de la seva categoria. 

Finalment, l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà,  ha destacat la bona acollida de la novel.la, ha felicitat a l’autor  i ha expressat la voluntat de continuïtat dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona. Ha llegit una breu selecció de frases de l’autor i ha dit que la novel.la “Ciutat de Mal” apassiona. A més,  ha destacat la importància de llegir llibres i compartir-los  amb altres persones.