Clam multitudinari a Barcelona per la llibertat dels presos

Publicat dilluns 16 de Abril de 2018 06:47
  • ACN

Clam multitudinari aquest diumenge a Barcelona per la llibertat dels presos i els "exiliats" i pels drets i les llibertats. Una vintena d’autocars s’han desplaçat des de Tarragona, més les persones que ho han fet amb transport públic o vehicle privat. L'Espai Democràcia i Convivència xifra en 750.000 els assistents, nombre que dobla els càlculs de la Guàrdia Urbana, que situa la participació en 315.000 persones. El color groc ha tenyit el recorregut de la manifestació sota el lema 'Pels drets i les llibertats, per la democràcia i la cohesió, us volem a casa!'.

900 autobusos que han sortit d'arreu de Catalunya. La marxa ha coincidit amb els sis mesos de l'empresonament del president d'Òmnium, Jordi Cuixart, i de l'expresident de l'ANC i diputat de JxCat, Jordi Sànchez. La concentració ha acabat al parc de les tres xemeneies, on s'ha situat l'escenari des d'on s'ha llegit el manifest de l'Espai Democràcia i Convivència, que ha reclamat la constitució de "forma urgent" d'un govern i la llibertat de tots els dirigents polítics i socials empresonats.

A la manifestació hi han participat representants de JxCat, PDeCAT, ERC, Catalunya en Comú, Demòcrates de Catalunya i la CUP.
El grup impulsor de l'Espai Democràcia i Convivència està format per: l'Associació d'Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC), l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC), CCOO, Confederació d'Associacions Veïnals de Catalunya (Confavc), Federació d'Associacions de Pares i Mares de Catalunya (FAPAC), Lafede.cat-Organitzacions per a la justícia global, Òmnium Cultural, Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), Unió de Pagesos i UGT