Comença la preinscripció escolar amb un miler de places més de P3 a Tarragona

Publicat divendres 13 de Abril de 2018 09:45
  • Tere Ortega

Estabilitat en l'oferta de places d'ensenyament obligatori als Serveis Territorials a Tarragona en vista a la presentació de sol·licituds per a la preinscripció a partir d’aquest divendres i fins el 24 d’abril . A P3, el Departament d’Ensenyament a Tarragona ofereix per al curs 2018-2019 un total de 7.080 places. Això suposen 1.017 places més que les previstes en el padró.

A 1r. d’ESO, són 7.587 places ofertades, 762 més que en el padró. Si ho comparem amb el curs anterior, a P3 es preveuen 1.030 places més i a 1r d’ESO, 247 més. Es continua incrementant l’oferta de places d’acord amb la projecció de la població escolar elaborada per l’Idescat, que preveu un increment d’alumnes de secundària obligatòria -de 12 a 15 anys- fins el curs 2022-2023 i una posterior baixada.

El responsable del sindicat USTEC, Josep Maria Cartanyà, diu que l’any passat es va recuperar professorat però recorda que hi ha altres compromisos com la reducció d’una altra hora lectiva que han quedat aturats. Cartanyà lamenta que no hi hagi govern ni pressupostos i que les retallades continuin.

La principal novetat en el procés de preinscripció i matrícula de segon cicle d'educació infantil, primària i secundària obligatòria és la compactació del calendari.

També es consoliden les mesures de control per a detectar el frau i els centres hauran d’informar sobre la disponibilitat de menús especials per a malalties cròniques. Enguany, les famílies que no tinguin plaça assignada als centres demanats en la preinscripció podran ampliar la llista de centres a partir de les vacants existents.