Comença la restauració del cap i de la mà trencats de la Font del Centenari

Publicat dilluns 11 de Febrer de 2019 06:26
  • Tarragona Ràdio

La Diputació iniciarà dilluns la restauració del cap i de la mà trencats de la Font del Centenari de la Rambla Nova. Els treballs en aquesta obra monumental de l'escultor Josep Viladomat van a càrrec de la Unitat de Conservació i Restauració de Béns Culturals de la Diputació a Tortosa. Es tracta d'un referent en recuperació de patrimoni. L'Ajuntament de Tarragona, titular del monument, s'encarrega d'instal·lar les bastides i d'altres aspectes tècnics per poder iniciar aquesta restauració. D'aquesta manera, la font monumental recuperarà el seu aspecte original d'aquí a pocs dies, després de l'acte vandàlic d'autoria desconeguda que va patir a final de l'any passat. Els treballs duraran una setmana aproximadament.

La Diputació de Tarragona es fa càrrec del cost econòmic de la intervenció, que duran a terme dues tècniques especialistes en conservació i restauració. Els treballs consistiran principalment en la consolidació i estabilització dels elements que es van trencar. Les dues peces s'adheriran amb materials sintètics adients, a més d'introduir-hi varetes d'acer inoxidable roscades a fi d'augmentar-ne l'adherència.

La responsable de la Unitat, carme Clemente, ha explicat a Tarragona Ràdio que és una actuació gairebé d'urgència però no complicada.

La consellera de Patrimoni, Begoña Floria, celebra l'inici de les intervencions per tal que aquest element destacat de la ciutat recuperi el seu aspecte original.

Des de la seva creació, l'any 1993, aquesta unitat ha restaurat centenars d'elements patrimonials d'institucions d'arreu del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre.