Escolta Jordi Magriñá, amic personal de Cadiach i gran himalaista

Compàs d'espera per saber si Cadiach afronta un segon intent del Broad Peak

Publicat dijous 24 de Juliol de 2014 12:50
  • Alpinisme
  • Òscar Cadiach
  • El Pont de Mahoma
  • Broad Peak
  • Ester Ginés
  • Josep Suñé


Escolta Mari Ángeles Díaz

Escolta Jordi Cardona, des de Camp Base

Òscar Cadiach decidirà en les pròximes hores si fa un segon intent del Broad Peak, aprofitant que encara queda una finestra de bon temps fins diumenge dia 27. La decisió encara no ha transcendit, estem a l’espera de rebre noticies de l’expedició des de camp base.

Mentrestant, Cadiach ha passat aquesta nit al Camp 3, a uns 7.000 metres, en companyia d’altres membres de l’expedició, que ahir es van retirar a tant sols 22 metres del cim d’aquest vuitmil. 

Sembla que un cúmul de factors adversos podrien haver provocat aquesta decisió, com ara l’excés de fatiga acumulada per la forta i llarga ascensió. Això va acabar ahir dijous amb les expectatives de l’alpinista de convertir-se en el primer català en coronar els 14 vuitmils principals del planeta.

Bons amics de Cadiach, com l’himalaista de Valls, Jordi Magriñá, asseguren que si pot recuperar les condicions físiques òptimes, farà un segon intent.

Cadiach, la metgessa, Anna Pujol i Joan Marc Flores, de Sant Perpètua de la Mogoda, van arribar a trepitjar els 8.025 metres, van abandonar al fals cim del Broad Peak. Hores abans, a les 6:15 del matí -hora nostra- Jesús Morales, alpinista de la UEC d’Horta i company d’expedició de Cadiach, coronava el vuitmil.

Tarragona Ràdio va fer ahir un programa especial del Pont de Mahoma de més de 3 hores i mitja. La retirada arribava a través d’una trucada via satèl·lit de l’alpinista Jordi Cardona, des del Camp Base.

L’altra tarragoní, Richi Fernández, ja va arribar ahir dijous al Camp Base, acompanyat per Xavi Santos i Carlos Garranzo, aquest darrer de l’expedició de la sevillana de Lina Quesada.