Concentració a Tarragona per exigir solucions per als rescatats a la mar

Publicat divendres 16 de Agost de 2019 11:49
  • Marta Madorran
  • Tarragona Ràdio

Stop Maremortum ha organitzat una concentració a Tarragona per exigir a l’estat espanyol i a Europa una resposta a les persones a bord de l’Open Arms i l’Ocean Viking. La concentració s’ha convocat per aquest divendres, a l’Estàtua dels Despullats a les 19 hores. Des de la plataforma ciutadana denuncien que tot i que el Tribunal Administratiu italià ha permès l’entrada dels vaixells en aigües italianes, aquestes persones encara no estan a un port segur. Destaquen que ja fa 16 dies que 138 rescatats estan a la deriva i en unes males condicions.

La membre de Stop Maremortum Tarragona, Laura Aguadé, ha explicat a Tarragona Ràdio que encara que Espanya, Alemanya i França hagin accedit a participar en el model de repartiment coordinat per la Comissió Europea, aquest encara no és una realitat. Aguadé destaca que estar disposats a assumir una part dels estrangers, no justifica tot el temps que porten les persones rescatades a bord dels vaixells.

Aguadé destaca que falta una voluntat política i que s’estan vulnerant els drets humans més elementals. Des de Stop Maremortum tenen com a objectiu fomentar un canvi en les polítiques europees migratòries i d’estrangeria. La plataforma treballa per assolir que s’estableixin vies legals i segures d’accés a territori europeu per evitar totes les morts en el camí.