Concentració a Tarragona per reclamar accions per aturar l'emergència climàtica

Publicat dissabte 26 de Setembre de 2020 00:55
  • ACN (Mar Rovira)

Prop d'una cinquantena de persones s'han concentrat aquest vespre a la plaça de la Font de Tarragona per reclamar accions per aturar l'emergència climàtica. Una acció que també s'ha repetit a diverses ciutats del país.  
Els manifestants s'han assegut davant de l'Ajuntament amb cartells reivindicatius i mantenint les distàncies de seguretat. També han clamat consignes com 'No hi ha planeta B', 'Ni un grau més, ni una espècie menys', i 'Canviem el sistema no el clima'. Tot i que la crida més repetida ha estat 'Visca la lluita ecologista'. La protesta ha durat uns trenta minuts i s'ha llegit un manifest de denúncia.

"Queden set anys per arribar al punt de no retorn, quan les conseqüències del canvi climàtic seran irreversibles. A causa de la pandèmia no es poden fer manifestacions, però creiem que és un bon moment per tornar a reivindicar el futur de tots", ha manifestat la Cristina Pérez, membre de 'Fridays for futures'. Comparteix parer l'Aleix Bausà, també membre d'aquest col·lectiu, que ha afirmat que la crisi sanitària ha de ser un punt d'inflexió. "Demanem que estiri cap a un sistema que respecti el medi ambient i les persones i no cap a un sistema ecofeixista", on s'esgotin els recursos, com l'aigua o l'oxigen, ha detallat el jove.

Al final de l'acció, els organitzadors han fet una crida a la ciutadania perquè participin en la concentració que se celebrarà aquest dissabte a la Rambla Nova per demanar una mobilitat sostenible a la ciutat.