Cós del Bou es prepara per donar la benvinguda a les festes de Sant Roc

Publicat dimecres 09 de Agost de 2017 12:13
  • Tere Ortega

Els carrers de Cós del Bou, Baixada Peixateria i adjacents ja han penjat les banderoles per donar la benvinguda a les festes de Sant Roc.

Les activitats comencen diumenge amb la Trobada de Vespes al matí i el Vermut musical al migdia.

El dilluns serà el dia del pregó que enguany anirà a càrrec d’Isabel Ortega, filla del recordat Bar Pepito. L'emblemàtic establiment de la Baixada Peixateria es va inaugurar ara fa 100 anys. Va ser enderrocat en els treballs de recuperació de la capçalera del circ.

El pregó se celebrarà a les 19h al local de la colla Jove.

El president de l’Associació Cultural Sant Roc, Josep Ferrer, explica que la pregonera va rebre emocionada la invitació per a obrir les festes.

Mitja hora abans del pregó, el canó de Sant Roc encapçalarà la Cercavila de festes i a continuació es proclamaran la Pubilla i les Dames d’Honor.

La jornada de dilluns deixa lloc també per a l’homenatge al músic i compositor Joan Juncà que havia viscut al barri i que va ser l’autor de les sardanes ‘Cós del Bou’ i ‘La Festa de Sant Roc’.

En el mateix acte es nomenarà Canoner d’Honor 2017 als portadors dels Gegants del Cós del Bou.

La revetlla popular tancarà la segona jornada d’activitats.

Enguany el disseny del cartell, les banderoles i les samarretes de les festes són d’Edu Polo.

Salvador Fà explica que la imatge està conformada pels símbols de Cós del Bou.

El dimarts, Dia de la Mare de Déu d’Agost, arrencarà amb la instal.lació i ofrena floral a la imatge de Sant Roc i la col.locació de la bandera principal al balcó de Roser Piñol Ribas.

A dos quarts de cinc de la tarda es farà la plantada de dracs i gegants i la tradicional cercavila de l’arribada de l’aigua de Sanr roc.

A dos quarts de vuit serà el torn per la diada castellera amb l’actuació de la Jove de Tarragona i els Xiquets de Reus.

El 16 d’agost, jornada de Sant Roc, s’iniciarà a les 8h amb el so del Canó i els grallers en les tradicionals Matinades.

A les 11h es farà l’Anada a Ofici i després d’una tarda dedicada a la canalla s’obrirà la nit amb el concert de la Cobla Cossetània.

La Traca i el correfoc amb el Drac de Sant Roc i els Dracs de Vilanova i de Reus tancaran quatre dies d’aquesta festa centenària i tradicional de la Part Alta.