Costa Cruceros seguirà apostant per Tarragona i l’any vinent portarà 10.000 passatgers més que enguany

Publicat dijous 10 de Agost de 2017 13:26
  • Laura Casas

Costa Cruceros seguirà apostant per Tarragona i l’any vinent portarà 10.000 passatgers més que enguany. Ho farà mitjançant un vaixell més gran, el Costa Victoria, amb una capacitat per 2.400 persones. L’actual, el neoRiviera, pot transportar fins a 1.800.

En total, el Port de Tarragona preveu rondar els 60.000 creueristes de cara a la propera campanya. Ho ha avançat el president de l’Autoritat Portuària, Josep Andreu, durant la presentació dels resultats del primer semestre del 2017. Andreu explica que la companyia està satisfeta i que ho demostra amb una ampliació de l’oferta actual. Entre el 2 de juny i el 22 setembre durà a terme 17 escales a la ciutat cada divendres. Josep Andreu diu que tanquen operacions amb altres empreses però que, de moment, ja aspiren a superar els 50.000 creuristes de cara a la propera temporada.

Pel que fa als resultats del primer semestre, el Port de Tarragona ha incrementat els tràfics un 11% respecte el mateix període de l’any passat. Els ingressos també han crescut, de l’ordre del 6%. Josep Andreu explica que enguany no hi ha aturada a Repsol i que això s’està notant. De fet, el cru i els productes petrolífers són els que registren un millor comportament, amb increments del 23% i d’un 11%, respectivament.

Del gener al juny també ha repuntat el moviment de carbó, segueix creixent el tràfic de bestiar i també de vehicles, gràcies al nou node logístic de Volkswagen. Els contenidors i l’agroalimentari, per contra, presenten un retrocés. Pel que fa a la passera Port-Ciutat, Andreu ha dit que es mantenen els calendaris i que es preveu enllestir a principis de 2018.