Covestro mantindrà la planta d’MDI de Tarragona

Publicat dijous 16 de Març de 2017 14:02
  • Tere Ortega
  • Laura Casas

Covestro suspèn el tancament de la planta d’MDI de Tarragona. Ho ha decidit aquest dijous la direcció de la companyia i ha comunicat la notícia als treballadors, que l’han rebut amb eufòria. La filial química de la multinacional alemanya Bayer no tancarà les seves instal·lacions de Tarragona i justifica aquesta marxa enrere en una millora dels mercats i de la demanda. Recordem que la mesura s’havia de fer efectiva a finals d’enguany i havia de suposar l’acomiadament de 120 treballadors.
De fet, Covestro ha arribat a un acord amb Ercros per mantenir l'activitat de les seves respectives plantes d'MDI a Tarragona i fosfat bicàlcic a Flix fins, almenys, l'any 2020. Totes dues companyies s'han compromès a subministrar-se mútuament per continuar garantint les seves respectives produccions.
Amb aquesta substància, la filial de Bayer produirà àcid clorhídric a la planta d'MDI de Tarragona que vendrà a la química catalana perquè subministri la planta de fosfat bicàlcic de Flix, seguint el mateix esquema de proveïment vigent actualment.
El president del comitè d’empresa de Covestro a Tarragona, Ramon Viña, ha explicat a Tarragona Ràdio que reben la notícia amb una eufòria continguda. I és que, segons sosté, malgrat que la planta segueixi en funcionament tot apunta que es farà una reestructuració amb reducció de costos. Viña diu que la marxa enrere feta per la direcció és una victòria des treballadors i de la gent que els ha fet costat. Demostra que les instal·lacions tarragonines són competitives.
La planta de Tarragona és la fàbrica més gran que Covestro té a l'Estat. Al febrer, la companyia anunciava l'impuls d'un altre projecte en el mateix recinte d'aquesta companyia química, ubicada al polígon industrial de la Canonja. Es tracta d’un nou centre logístic d’àcid clorhídric.