Creu Roja assoleix la plena ocupació en els pisos d’acollida per a refugiats a Tarragona

Publicat divendres 01 de Desembre de 2017 07:00
  • Tarragona Ràdio
  • Creu Roja

Creu Roja a Tarragona assoleix el 100% d’ocupació en els pisos d’acollida per a refugiats. Aquest dijous han arribat a la ciutat set persones d’origen sirià, que s’integraran al Programa Estatal d’Acollida Temporal per a Sol·licitants d’Asil. Amb aquestes arribades l’entitat ocuparà el total de les 41 places de què disposa a la demarcació en pisos d’acollida.

Els refugiats arriben en dos grups. D’una banda una família siriana de cinc membres procedent del Líban. La unitat familiar està formada per un pare, una mare, dos fills menors d’edat i una filla menor d’edat. A Tarragona arriben en condició de reassentats després d’haver estat en un camp de refugiats del Líban. Han aterrat a l’aeroport de Barajas aquest dijous al migdia i han estat rebuts per un equip de la Creu Roja a Tarragona integrat per tres persones: una treballadora social, un educador i una traductora. Un cop arribats, s’instal·len en un dels vuit pisos que l’entitat disposa a la ciutat. 

Per altra banda també han arribat aquest dijous dues persones més d’origen sirià. Es tracta d’un home i una dona adults que ho fan procedents del Centre d’Estada Temporal d’Immigrants de Melilla, on hi eren des de finals d’octubre. Igual que la resta de refugiats que acull la Creu Roja a Tarragona formen part del Programa Estatal d’Acollida Temporal per a Sol·licitants d’Asil.

Totes les persones acollides rebran allotjament i manutenció en un centre d'acolliment.

D’altra banda, l’atenció també inclou l’assessorament i l’acompanyament jurídic en la seva sol·licitud de protecció internacional, l’atenció psicosocial, l'acompanyament a centres escolars, sanitaris i socials públics, l'aprenentatge de l'idioma i habilitats socials bàsiques, orientació i intermediació per a la formació professional i la reinserció laboral, activitats culturals i ajudes econòmiques.

Catalunya acull en conjunt 36 refugiats sirians procedents del Líban. En total aquest dilluns han arribat a l'aeroport de Barajas 203 refugiats sirians, dels quals 114 són menors d'edat.