Creu Roja enceta a l'Arrabassada els controls de vigilància i salvament a les platges de Tarragona

Publicat dimarts 14 de Maig de 2019 12:46
  • Miguel González
  • Creu Roja

Creu Roja començarà els controls de vigilància i salvament a les platges de Tarragona a partir d'aquest proper cap de setmana. L'entitat oferirà el servei, de moment, només a la Platja de l'Arrabassada i en cap de setmana.

Hi treballaran 5 socorristes i una embarcació de salvament, a partir de dissabte. L'Ajuntament de Tarragona i Creu Roja decideixen cada any avançar la posada en marxa del servei de prevenció i socorrisme en aquesta platja ja que es tracta de la que té més afluència d'usuaris i amb un perfil més adolescent. La campanya oficial arrencarà el proper 16 de juny a totes les platges de la ciutat i s'allargarà Fins al 14 de setembre.

Una quarantena de socorristes s'encarregaran de vigilar les platges, fer tasques relacionades amb la prevenció i donar consells de seguretat a usuaris o banyistes. Una campanya que arriba amb poques novetats. Destaca la nova torre de vigilància que s’instal·larà a la Platja de la Móra, a la banda de Ponent, per tal d'apropar més el suport a l'usuari.

Ho ha explicat a Tarragona Ràdio el coordinador de platges de Creu Roja Tarragona, Hugo Núñez.

Des de creu Roja preveuen una campanya tranquil·la pel que fa a protocols d'actuació més greus o serveis de salvament. L'any passat, només una persona va morir a les platges de la ciutat, si bé va ser arran d'una cardiopatia mentre entrava a l'aigua.

Creu Roja també seguirà oferint el servei de cadires amfíbies que permeten el bany a les persones amb mobilitat reduïda.