Crida del Banc de Sang de Tarragona davant la davallada de donacions per l’onada de calor

Publicat dijous 11 de Juliol de 2019 12:43
  • Banc de sang
  • Marta Madorran
  • Tarragona Ràdio

El Banc de Sang i Teixits de Tarragona fa una crida a la ciutadania per la donació de sang durant els mesos d’estiu. Des del Banc avisen que l’onada de calor ha fet caure les reserves. Actualment , n’hi ha per 7 dies, però el nivell òptim és de 10. També destaquen que la sang caduca al cap d’un mes i mig, i que per tant, és imprescindible no perdre el ritme. Tot i que l’O negatiu és el grup sanguini més buscat, tots són necessaris.

Es podran dur a terme donacions de sang aquest divendres, a la unitat mòbil situada a la Rambla Nova, davant del Col·legi de les Teresianes, durant tot el dia. L’alcalde de la ciutat, Pau Ricomà, presentarà la campanya de donació, a les 12. També es pot donar sang, com és habitual, a l’Hospital Joan XXIII; de dilluns a dissabte, als matins, i dilluns, dimecres i divendres, a la tarda. Durant l’agost, a les tardes està tancat però als matins es poden fer donacions.

El cap de servei territorial del Banc de Sang i Teixits de Tarragona, Albert Solei, ha explicat durant una entrevista a Tarragona Ràdio que cada agost baixen les donacions un 30%, però que enguany aquesta caiguda s’ha accelerat a causa de l’onada de calor.

Qualsevol persona d’entre 18 i 70 anys pot ser donant, sempre que disposi d’una bona salut, no tingui cap malaltia important, no hagi viatjat a països equatorials en els últims 6 mesos i no prengui cap medicament especialment nociu.

Aquest any, el Banc de Sang i Teixits ha engegat una campanya per les seves xarxes socials, on es poden trobar GIFs animant a donar sang, que es poden compartir.